Lydanlæg med mulighed for optagelse af gudstjenester og kirkelige handlinger på CD

 

Søndag d. 30. september kunne kirkegængerne nyde en ny og god lyd i Hejnsvig Kirke. Efter en lang proces med valg af lydanlæg, installering og afprøvning, var tidspunktet kommet til at fejre resultatet ved en festgudstjeneste i Hejnsvig Kirke.

 

I april måned begyndte en komplet udskiftning af lydanlægget i Hejnsvig kirke til et nyt og bedre anlæg. Som noget nyt har kirken nu fået højtalere installeret diskret under pulpituret i begge sider af kirken. Også de tidligere højtalere ved prædikestol og i døbefontssiden er skiftet ud med nye diskret placerede højtalere. Anlæget blev installeret op til Palmesøndag i år, og der har været en del justeringer efterfølgende for at få det til at virke optimalt.

 

I forbindelse med "projekt ny lyd" er transmissionen til Plejecentret ændret, så signalerne fra ”prædikestolskamera” og ”alterkamera” nu sendes på én kanal og styres automatisk fra kirken. Tidligere blev det styret manuelt på plejecentret, så man skulle skifte mellem to kanaler. Der er endvidere monteret en monitor oppe ved orglet, så organisten bedre kan overskue, hvad der foregår nede i kirkerummet.

 

Ligeledes er der indkøbt CD-optager til kirken, så man nu kan optage gudstjenester og kirkelige handlinger og efterfølgende kopiere til CD.

 

Interesserede har nu mulighed for at "få søndagens gudstjeneste med hjem" eller få prædikenen leveret til døren. Gennem længere tid har det været et ønske fra sognet, at vi kunne tilbyde optagelse af gudstjenester til interesserede og særligt til folk der ikke har mulighed for at komme i kirke.

 

Er man interesseret i at modtage en CD med gudstjenesten, kan man rette henvendelse til menighedsrådet eller til sognepræst Frands Pedersen.

 

Har man mulighed for at tilbyde hjælp til kopiering og omdeling af CD'erne, er man også velkommen til at henvende sig til menighedsråd eller præst.

 

Lydanlægget er installeret af Midtjysk AV Teknik (MAVT) i Billund ved Jan Juul Hansen. Jan har sammen med Christian Johansen, Grindsted, sørget for den nye lyd i kirken. Og ved festgudstjenesten deltog Jan og Kristian sammen med Kristians kone Anne-Katrine med sang og musik.

 

Anne-Katrine og Kristian kommer begge fra Grindsted. Anne-Katrine læser musik på Konservatoriet i Esbjerg og leder Gospel kor i både Esbjerg og Grindsted, bl.a. gospelkoret Room4Joy i Vestermarkskirken.

 

Kristian spiller bas, men gør sig også på både trommer, guitar o.s.v. Jan Juul Hansen har en fortid i et Kristent Rockband fra Grindsted-Billund egnen kaldet ”No Secret Band”. Udover at være bassist og forsanger var Jan også manden bag næsten alle melodier og tekster. Efter at bandet lukkede og slukkede for over 10 år siden, har Jan været engageret i mangt og meget i den professionelle musikbranche. Jan er indehaver af MAVT og installerer lyd og AV-systemer i det midtjyske, også i Hejnsvig Kirke.

 

Anne-Katrine og Kristian sang først lovsangen: "Gud, jeg vil skjule mig i dig" og derefter var Jan forsanger på sangen: "People, get ready!". Som postludium spillede Anne-Katrine og Kristian det instrumentale nr. "Børnenes sang."

 

Efter gudstjenesten inviterede menighedsrådet til reception med en let anretning i konfirmandstuen. Omkring 45 personer deltog i et hyggeligt samvær efter gudstjenesten.

 

Læs mere om Hejnsvig Kirke.

 

 

 

Fra festgudstjenesten og indvielsen

af nyt lydanlæg 30.9.2007.